Atelier Francois – glass works. Terrariums, jewellery & home decor.

de Silvia Pentiuc

Ioana Ciolea este un suflet de artist care după 4 ani de studii foto-video în București, s-a mutat în Alba Iulia. Aici a conceput un mic locșor, la ea acasă, unde să-și ducă veacul lucrând continuu la mici bijuterii, ghivece pentru plante sau obiecte de decor, toate din sticlă.  

Atelier Francois s-a conturat în jurul unor pasiuni ale Ioanei care spune că mereu a fost interesată de tehnici mixte creative și că temele ei preferate au constat în geometrie, abstract și plante, iar daca aruncăm o mică privire asupra atelierului, observăm imediat cum aceste trei teme se îmbină perfect și crează armonie.

„Cel mai generos cadou de la un străin”

În vremea în care cocheta cu Bucureștiul, cea mai bună prietenă a ei lucra de ceva timp într-un atelier de vitralii. Ioana a văzut asta ca pe o oportunitate de a învăța, și-a facut curaj, și a rugat-o să-i arate tehnica. La scurt timp, a început să cumpere ustensile și materiale de lucru pentru a putea experimenta, iar de aici întamplările n-au facut decât să o încurajeze în acest demers.

Un an mai târziu, am primit cadou un polizor de sticlă, cel mai generos cadou de la un străin, așa că am început să mă joc și cu sticla colorată.

Cu sticlă transparentă, folie de cupru și cositor

În urmă cu 4 ani, Ioana își aduna o colecție de plante care s-a transformat ulterior într-o adevărată sursă de inspirație pentru toate creațiile ei care aveau să ia naștere cu ajutorul acestor trei elemente: sticlă transparentă, folie de cupru și cositor.

Terariile am început să le fac pentru că aveam pasiunea asta pentru plante verzi, iar bijuteriile sunt sticlă reciclată de la atelierul de vitralii, astfel încât refolosesc resturile. Toate formele sunt adaptate la stilul meu, geometric și abstract, și sunt inspirate din lucrurile ce-mi plac.

BTW

Ioana consideră important dialogul cu clienții pentru că asta oferă posibilitatea de a personaliza obiectele, așa că dacă doriți să comandați, o găsiți pe conturile de Facebook și Instagram ale atelierului.

0 comment
1

S-ar putea să-ți placă

Lasă un comentariu

ro_RORO