Iuliastration „One phase after the other”

de Silvia Pentiuc

Pe Iulia Bochiș am întâlnit-o în postura de profesor, chiar înainte să plece în Thailanda și ce-mi amintesc cu drag este că reușea să lumineze o sală întreagă. Energia și entuziasmul ei îmi sunt încă lucruri de neexplicat, iar faptul că am ocazia să vorbesc despre ea mă amuză și mă încântă în același timp. Dar ideea în sine este alta, despre inspirație și încredere, despre a avea grija de tine, pentru că asta a reușit să sădească în mine și în alte mii de oameni proiectul Iuliastration

Despre Iulia și lumea ei interioară

Care e povestea din spatele ilustrațiilor tale?

Menționez adesea când împărtășesc o lucrare în spațiul online că tot ceea ce desenez este o reflecție a lumii mele interioare. Am început să desenez în timpul unei călătorii în care am fost singură timp de un an în Asia, acolo predam într-un mic sat din Thailanda iar în timpul liber, străbăteam continentul. De-a lungul acelui an am avut mult timp pentru auto-reflectare și am simțit că există lucruri pe care aș vrea să le spun, să le scot la suprafață, dar nu eram sigură cum aș putea să o fac. Ilustrațiile s-au dovedit a fi răspunsul pe care îl căutam, răspuns care mi-a venit odată ce am început un jurnal vizual al călătoriilor mele, un jurnal în care îmi ilustram experiențele și viața de zi cu zi, în loc ca acestea să fie doar notate. Inițial, secțiunea mea de bio pe Instagram a fost “illustrating feelings”, adică “ilustrând sentimente”, iar asta rămâne modul în care îmi place să-mi descriu munca.

Care este însemnătatea paletei de culori pe care ai ales-o?

Când am început prima oară să-mi aleg paletă de culori pentru arta digitală am fost destul de pierdută. După ce am experimentat diverse combinații, mi-am dat seama că sunt atrasă în mod natural de tonurile calde, pământii. Acum, gandindu-mă la asta, aceste culori mă ajută să transmit sentimentul de căldură, siguranță și liniște care iese la suprafață de obicei din lucrările mele de artă.

Era Iulia dinaintea proiectului diferită de cea de acum? În ce sens?

Interesantă întrebare. E totuși destul de greu de spus având în vedere că a trecut puțin sub un an de când am început proiectul iuliastration. Să-mi împărtășesc lucrările online și să văd atât de mulți oameni reacționând la ele m-a făcut, cu siguranță, mai încrezătoare, dar asta nu e tot. Cred că sunt mai deschisa la a împărtasi și a primi, am întâlnit atât de mulți oameni minunați prin această platformă, oameni care mă inspiră, care mă fac să fiu mai puternică și pur și simplu mai fericită. Interacțiunea cu acesta comunitate, de asemenea, m-a învățat faptul că să iți urmezi pasiunea este un lucru cu adevărat posibil, atâta timp cât ești dedicat și dorești să treci prin urcușuri și coborâșuri pentru a-ți atinge obiectivul final. Per total, încă simt că acesta este doar începutul și aștept cu nerăbdare să răspund din nou la această întrebare peste 5 ani 🙂

Ai ajuns să crești organic într-un timp relativ scurt, de ce crezi că s-a întâmplat asta?

Asta este o întrebare pe care o primesc foarte des și, din păcate, nu am un răspuns exact pentru ea. Cred că rețelele sociale pot oferi creatorilor un potențial infinit de creștere, atâta timp cât sunt motivați și rămân perseverenți în munca lor. Din punct de vedere practic: m-am asigurat că postez în mod regulat, interacționez cu comunitatea mea, mă conectez cu alți creatori și rămân angajată în ceea ce fac. În afară de asta, cred că creșterea mea este și rezultatul naturii muncii mele în general. Majoritatea oamenilor ajung la mine și îmi spun că se regăsesc în desenele mele, fie că sunt ilustrații legate de cafea sau imagini bazate pe legătura noastră cu cosmosul. Așadar, cred că unicitatea și personalitatea lucrării poate îmbunătății foarte mult șansele de a ajunge la o creștere organică.

În acest aproape un an de când pagina a luat naștere, ce impact au avut poveștile tale desenate asupra publicului?

În fiecare zi primesc mesaje de la oameni care îmi spun că munca mea le aduce fericire sau că le dă speranță, îi face să viseze sau îi motivează. Să citesc astfel de mesaje de multe ori încă mi se pare un vis și sunt extrem de recunoscătoare că am ocazia să interacționez cu astfel de oameni minunați. Văd oameni din toată lumea care fac loc ilustrațiilor mele în casele lor, făcându-le parte din viețile lor. De altfel, am ajuns să lucrez cu companii la crearea de modele personalizate pentru saltele de yoga, îmbrăcăminte, conținut social media și așa mai departe. În general, simt că munca mea a ajuns atât de departe și de extinsă în întreaga lume și lucrul asta mi se pare incredibil.

În ce direcție dorești să continui și ce ți-ai dori de la acest proiect în viitor?

Simt cu adevărat că abia am început. Vreau să extind ilustrația în ceva mai mult decât lucrări de artă, dar asta e tot ce pot spune în acest moment. Cu siguranță aștept cu nerăbdare anul 2021.

În treacăt fie zis…

Iulia are și un site pe care îl puteți accesa aici și de unde puteți comanda tot felul de produse cu ilustrațiile ei, cum ar fi calendare, cani sau printuri. Toate acestea sunt abia scoase din cuptor iar livrările se fac internațional, așa că vă puteți bucura de ele de oriunde ați fi.

Mă-nclin și vă mai las câteva lucrări cu care să vă delectați.

View this post on Instagram

the words you speak become the house you live in 🏡 so let’s make it a cozy one, filled with light and plants (the source of this quote is unclear, it’s attributed to several people) 🏚 it’s now the end of October and you may remember that in the beginning of the month i talked a bit about starting a small journey of accountabiliy, i made a promise that for 30 days i will focus on owning up to my actions (no more blaming on external circumstances). Well, I did it! And the way to do it for me was through journalling. That being said, I documented my feelings and experiences every single day, wrote them down and reflected upon them. I know people talk about that “one single transformative habit”, and may the cliché gods forgive me, but this was it for me. This month I was the most productive I’ve been lately, I exercised 4 times a week, did yoga for 5-6, went on regular walks and maintained a steady, positive mood as much as I could. This doesn’t mean I didn’t make space to feel my feelings, there has been a lot of that as well, a lot of crying sometimes, confusion, just a mix of things, but I felt at home with it all. I am my own home. Do you have a habit which keeps you afloat? . . . . . . #iuliastration #illustration #procreate #digitalart #procreateillustration #procreateart #ipadart #illustratorsoninstagram #illustagram #illustrationoftheday #womenofillustration #quoteoftheday #instaquote #affirmations #positiveaffirmations #dailyreminder #notetoself #mindfulness #meditation #mantra #selfcare #selflove

A post shared by iulia (@iuliastration) on

0 comment
1

S-ar putea să-ți placă

Lasă un comentariu

ro_RORO