Ralu’s Treats “Making sweets for good memories”

de Silvia Pentiuc

Raluca Șerban este studentă în ultimul an la Media Digitală și… Cofetăreasă.

Totul a început de la caietele cu rețete ale bunicii și “prăjitura de sâmbătă” care era nelipsită la ea în familie. Iar daca mulți ne plângem de pandemie, pentru Raluca, a adus mult timp liber care merita investit. Așa că, încurajată de părinți, a dat startul “operațiunii dulciuri” – o mica cofetărie cu prăjituri făcute “ca la mama acasă”, cu multă muncă și pasiune.

În urmă cu 4 luni a luat naștere și pagina de Instagram ralu.s.treats, pentru care strategia era bine pregătită – Raluca gătește iar familia și prietenul ei critică. Asta a făcut ca produsele finale care ajungeau la clienți să fie trecute deja prin câteva filtre, experimente și îmbunătățiri până să se ajungă la gustul perfect.

Familia mea m-a ajutat enorm la început. Au investit foarte mult în mine – timp, bani, idei, chiar și pe ei și timpul lor. Sora mea mă tot punea să-i fac dulciuri, era îndrăgostită de ele, și de fiecare dată îmi spunea ce-i bine, ce nu-i bine, ce-i place, ce nu-i place sau ce pot să schimb. Ea, părinții și prietenul meu nu m-au periat niciodată în acest sens, lucru care m-a ajutat să înțeleg care e perspectiva clienților pentru că, de multe ori, tăiau în carne vie și-mi spuneau „nu-i bine, nu-mi place, schimbă, fă altfel”. M-au ajutat să fie sinceri cu mine, să-mi spună verde în față ce trebuie să schimb, chiar dacă de multe ori erau mulțumiți.

De aici, gogoșile ei au început să devină mici celebrități ale Bistriței, aducând încet încet comenzi mai mari, mai dese, mai complexe, pe care Raluca le-a onort cu inima deschisă. 

„Vreau să duc mai departe visul ăsta al meu…”

Cum am spus mai sus, Raluca e studentă la Media Digitală. Acolo a învățat o mulțime de lucruri care au ajutat-o în lansarea propriei afaceri iar asta a făcut-o curioasă și dornică să continue să studieze ceva care o va îndruma în continuare în afacerea și drumul ei anteprenorial.  Însă, cofetăria rămâne dorința ei cea mai arzătoare.

Lunile astea am stat și m-am gândit și… cred că asta vreau să fac eu în viață! Vreau să duc mai departe visul ăsta al meu și ideea de prăjituri altfel, diferite. Îmi doresc să învăț foarte multe, să particip la cursuri de MasterClass, să fac ceva cu prăjiturile pentru că îmi ies, îmi place, mă regăsesc. E greu dar e frumos. 

Iar dacă până aici n-am reușit să vă conving, vă las să vă delectați în continuare ochii și imaginația cu ce se întâmplă pe pagina ei pentru că, în acest caz, cuvintele sunt de prisos.

B.T.W.

Ambalajele comenzilor sunt și ele “homemade” pentru că Ralu’s Treats s-a dorit a fi ceva original și unic, care să ofere clienților o experiență cât mai plăcută.

0 comment
1

S-ar putea să-ți placă

Lasă un comentariu

ro_RORO