Serebe desenează pe orice suprafață pe care aderă vopseaua

de Silvia Pentiuc

Sigur ați auzit de ea în stories pe la Maria Popovici sau Aluziva. Este artistul din spatele ilustrațiilor de pe tricourile “eu și când nu mai pot, mai pot puțin” și unul din cei mai colorați ilustratori pe care îi urmăresc.

Serebe reprezintă o identitate vizuală pe care Alexandra a ajuns să o creeze în mod natural în timp ce din liceu și pana la master, inclusiv, a studiat grafica. Atrasă evident de această sferă artistică, a încercat să lucreze pentru mai multe firme până și-a dat seama, la fel ca mulți alții, că acest mediu de lucru nu-i priește așa că și-a început un nou drum de una singură, participând la diverse târguri cu tot felul de merch (ilustrații, pănze, accesorii, etc.)

Mac! PictoRAȚĂ

Doodleșii pe care-i face Serebe sunt de cele mai multe ori inspirați din desene animate, din discuții pe care le are cu prietenii sau din propriile gânduri pe care le are seara, înainte de culcare. Multe din ilustrații devin mai dinamice în momentul în care sunt asociate cu jocuri de cuvinte, Alexandra fiind o mare fană a acestora.   

Îmi place foarte mult să le compun, să le descompun, să le combin, română-engleză, engleză-română, franceză-engleză, română-franceză, numai să rezulte ceva amuzant.

„Mi-ar placea să mă recomand ca un artist urban”

O alta sursă de inspirație, pe langă cele menționate mai sus, este arta stradală, fie ea de la noi sau din alte colțuri ale lumii.

Sunt foarte pasionată de arta urbană, mi-ar placea să mă recomand ca artist urban dar din pacate, nu sunt foarte prezentă pe stradă, îmi este și foarte greu. Totuși, am încercat de câte ori am primit un proiect afară, să-l accept și onorez așa cum am știut mai bine.

BTW

Lasând la o parte proiectele de afară, Serebe face o treabă minunată pe Facebook și Instagram, iar pentru că de ceva timp, datorită consistenței cu care a postat, a devenit mai vizibilă în aceste medii, acum lucrează și la un micuț site de unde veți putea comanda stickere, tote bags, cercei, măști și tot felul de alte minunății. Pană atunci, nu ezitați să-i scrieți 😊

Chapeau!

0 comment
1

S-ar putea să-ți placă

Lasă un comentariu

ro_RORO